muhtesem tarif @cafefernando ya aittir. 

Arasina ve ustune ben cikolata ganaji yaptim cunku spekulos ganaji cok agir geldi. Tarifi sitesinde bulabilirsiniz. Detaylari ile yapinca sonuc harika oluyor. Gram olculeri olan bir bir kac ayari ben bardak olcusu olarak olcup fotografladim bana da lazim olacak 😊. 

Yumusacik tereyagli kek ve cok donmayan ganaj ile harika bir tat oldu. 😌👌🏼 


Kek için:
150 gram tereyağı, oda sıcaklığında*, biraz da kek kalıpları için
2/3 su bardağı (50 gram) kakao, biraz da kek kalıpları için
2/3 su bardağı kaynar su
1/3 su bardağı sıcak süt
1,5 su bardağı (210 gram) un
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı (300 gram) şeker
3 adet büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı vanilya özütü**.           


Kekleri hazırlamak için fırını önceden 175 derecede ısıtmaya başlayın.

• 2 adet 20 cm çapındaki kek kalıbının (yada istediginiz baska kalip) tabanlarını ve kenarlarını yağlayın, tabanlarına parşömen kağıdı serin, kağıtları da yağlayın ve bir miktar kakao serpip tabanlarına ve kenarlarına iyice bulaştırdıktan sonra fazlasını dökün.

•Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyin,
•üzerine kaynar suyu döküp kakao tamamen eriyene kadar tel bir çırpıcıyla karıştırın.
•Sıcak sütü ekleyip tekrar karıştırın. 
•Bir kenarda soğumaya bırakın.
•Un, karbonat ve tuzu başka bir kaba eleyin.
•Tereyağını bir karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın. 
•Şekeri ekleyip orta hızda 5 dakika daha çırpın.
 •Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra iyice karıştığına emin olarak çırpın. 
•Vanilya özütünü ekleyip son kez çırpın.

•Mikserle en düşük hızda karıştırırken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 kerede ekleyin

•(önce unlu karışımın üçte biri, sonra sütlü kakaonun yarısı, sonra unlu karışımın üçte biri, sonra sütlü kakaonun diğer yarısı ve son olarak unlu karışımın geri kalanı).

Kek harcını kalıplara eşit olarak bölüp üstlerini bir spatula yardımıyla düzleyin ve fırının orta katında 25-30 dakika boyunca, keklerin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, pişirin.