9.11.2016

3-2-1 pogça tarifi




Nefis 321 pogacam 😋  😌 kabarmadi derdi cok, sert olmasi imkansiz, mayalanmasini bekleme derdi yok. çok kolay ve pratik  Oh misss 😋


  

3 paket kabartma tozu,  (kabartma tozunuz 16 gr ise 2 paket koyun)
2 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 tatlı kaşığı tuz,
5 su bardağı un,
1 su bardağı galeta unu,
2 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri,
2 yemek kaşığı çörek otu.


Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırın,
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
İçi için peynir ve çörek otunu karıştırın,
Hamurdan mandalinadan küçük toplar koparıp avcunuzun içinde yassılaştırın ve ortasına iç harcından 1 tatlı kaşığı koyup kapatın ve yuvarlayın,
Galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Tüm poğaçaları aynı şekilde hazırlayın,
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Hep yapmak istediğim bir tariftir bu. Tarifini not ettim ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil