31.03.2016

KAKAOLU KEK (ARAP KIZI) TARİFİ








Kullanılacak malzeme:
  • 2 yumurta,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • 1,5 su bardağı tozşeker,
  • 1 kahve fincanı kakao,
  • 2-2,5 su bardağı un,
  • 125 gr margarin,
  • 100 gr hindistancevizi,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu.

Yapılışı:

Yumurta ve şeker porselen bir kâsede krema kivamina gelinceye kadar çırpılır. Bu karışıma, yogurt , vanilya
eritilmiş margarin ve
 kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Bu karışımdan 1 çay bardağı üzerini süslemek için ayrılır. Kalan hamura kabartma tozu ve un ilave edilerek karıştırılır. Sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Orta ısılı fırında(170°)  40 dakika pişirilir. Kek piştikten sonra ayrılan 1 bardak karışım
kekin üzerine bir spatulayla yayılır. Söndürülmüş firinda 3-4 dakika bekletilerek çıkarılır. Servistabağına alınıp soğumaya bırakılır. Istenirse üzerine bolca
 hindistancevizi serpilerek servis yapılır.


NOT: Ben uzerine kuvertur çikolata ve sut kremasi ile ganaj yapip doktum. Orjinal tarifte un koymadan önceki halinden biraz alıp üzerine dökülüyor


Yorum Gönder

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search